Quan pensem en midó, sovint el relacionem amb aliments com el pa, la pasta o les patates. Però aquesta substància,...
Quan pensem en midó, sovint el relacionem amb aliments com el pa, la pasta o les patates. Però aquesta substància,...
En aquest reportatge parlem sobre el fenomen de barrejar aigua i greixos per fer mantega: des de les molècules al món macroscòpic.
Per què ens tirem pets després de menjar faves? Descobreix qui en són els responsables i la raó de les desagradables flatulències.
Un nou estudi ha demostrat que les plantes i els microbis es comuniquen i coordinen també amb el ritme circadiari.
El procés de fer iogurt casolà és una ciència més simple del que sembla gràcies als bacteris de l’àcid làctic.
El sol ens escalfa i ens fa estar contents, però també crema i ens n’hem de protegir. Quin paper juguen les nanopartícules i el moreno?
L’ús excessiu de fertilitzants i pesticides debiliten les plantes. Els microbis del sòl s’obren pas per restablir l’equilibri dels camps.
La biologia sintètica dona solucions sorprenents a problemes com la millora de la producció d’insulina o bé l’ús de bacteris en medicina.
En els pròxims anys la nostra dieta canviarà inevitablement. Ens adaptarem a les alternatives vegetarianes o conservarem el gust de la carn?