Des de les profunditats del mar fins a la terra ferma, molts organismes tenen la capacitat d’emetre llum. És el fenomen de la bioluminescència.
Des de les profunditats del mar fins a la terra ferma, molts organismes tenen la capacitat d’emetre llum. És el fenomen de la bioluminescència.
Les fibres sintètiques es troben en algunes peces de roba. Després de cada rentada es van descomponent, fins a arribar al mar.
Quan trenquem un caramel de menta, es veu una llum blava. Aquest fenomen es dona en moltes estructures cristal·lines, i rep el nom de triboluminescència.
La fermentació malolàctica és un procés químic força senzill. Les molècules d’àcid màlices transformen en molècules d’àcid làctic i CO₂.
En aquest reportatge descobriràs què són els cruiximents i per què es produeixen. I, el que és més important, aprendràs com es poden combatre.
La diabetis és una malaltia que presenta moltes variants. Tot i que es coneix des de l’antiguitat, saps com es diagnosticava?
Sabies que no es podria fer neu artificial sense bacteris? Per congelar l’aigua es necessita quelcom més que fred… Bacteris!
Sabies que el mem van començar en la ciència? Encara que no t’ho creguis, són termes creats per un evolucionista de l’any 1976.