Tu dones ales al projecte - Micromecenatge

Marc Canela Grimau

Estudiant de doctorat en Biomedicina a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). M'apassiona tot el que té a veure amb el cervell, especialment amb la memòria i el comportament, i em dedico a l'estudi de la neurobiologia de l'aprenentatge. A Ciència Oberta, soc fundador del projecte i president de l'associació. Escric reportatges sobre diferents temes i gestiono diferents aspectes de la pàgina web i del projecte.
La bioluminescència

La bioluminescència

Des de les profunditats del mar fins a la terra ferma, molts organismes tenen la capacitat d’emetre llum. És el fenomen de la bioluminescència.

Caramels de llum

Caramels de llum

Quan trenquem un caramel de menta, es veu una llum blava. Aquest fenomen es dona en moltes estructures cristal·lines, i rep el nom de triboluminescència.

La segona fermentació

La segona fermentació

La fermentació malolàctica és un procés químic força senzill. Les molècules d’àcid màlices transformen en molècules d’àcid làctic i CO₂.

Els cruiximents

Els cruiximents

En aquest reportatge descobriràs què són els cruiximents i per què es produeixen. I, el que és més important, aprendràs com es poden combatre.

Els bacteris de la neu

Els bacteris de la neu

Sabies que no es podria fer neu artificial sense bacteris? Per congelar l’aigua es necessita quelcom més que fred… Bacteris!

Uneix-te al butlletí setmanal

Consentiment

Enhorabona! T'hi has unit correctament. Ben aviat rebràs un e-mail.